Is tandbleken veilig?

Ja. Uit klinische studies blijkt dat tandbleken met carbamide of waterstofperoxide, onder toezicht van een tandheelkundige, veilig is voor de tanden en het tandvlees.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerking is gevoeligheid van de tanden en het tandvlees. Je tandheelkundige is de aangewezen persoon om te bepalen of je in aanmerking komt voor tandbleken én om ervoor te zorgen dat je de juiste concentratie van de bleekformule gebruikt. De Philips Zoom tandbleekproducten bevatten twee milde bestand-delen die de gevoeligheid van de tanden verminderen, namelijk kaliumnitraat en amorf calciumfosfaat (ACP).

Hoe lang houden de tandbleekresultaten met Philips Zoom stand? Tandbleekbehandelingen helpen bestaande vlekken te verlichten, maar je tanden kunnen daarna weer geleidelijk gaan verkleuren. Bijvoorbeeld door het gebruik van koffie en frisdranken of gewoon door het natuurlijke verouderingsproces. Een onderhoudsbehandeling kan verhinderen dat verkleuring opnieuw optreedt. De Philips Zoom tandbleekproducten bevatten ook ACP, wat het terugkomen van de kleur tegengaat.

Wat veroorzaakt verkleuring van de tanden?

Tandverkleuring kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn gebruik van verkleurende voedingswaren en dranken (bessen, koffie, thee, rode wijn). Maar ook geneesmiddelen, veroudering, tabak en trauma's kunnen verkleuring veroorzaken.

Hoe lang duurt de behandeling?

Met Philips Zoom voor tandartspraktijken merk je na één consultatie al zichtbare resultaten.

Wat zijn de kosten van de behandeling?

Het bleken van tanden wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een klein aantal verzekeraars vergoedt tanden bleken wel vanuit de aanvullende zorgverzekering. De meeste verzekeraars doen het echter niet, omdat het bleken van tanden wordt gezien als een cosmetische ingreep en niet als medisch noodzakelijk.
De verzekeraars die het wel vergoeden, doen dit vaak alleen als u een hoge aanvullende tandartsdekking afsluit.

Wij raden u dan ook aan om eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te kijken wat voor u de mogelijkheden zijn.