Toch een prothese nodig?

Een prothese wordt in de volksmond ook wel een kunstgebit genoemd. Er zijn verschillende soorten protheses.

Overkappingsprothese / klikgebit op eigen tanden
Bij een overkappingsprothese worden enkele wortels van uw tanden of kiezen gebruikt als pijlers. Deze pijlers geven uw kuntsgebit houvast en steun.

De plaatprothese
De plaatprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. Deze zit eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen.

De frameprothese
De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of -kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen.

Partiële protheses
Een plaat- of frameprothese - wordt ook wel partiële prothese genoemd. De prothese dient als een vervanging van een of meer tanden of kiezen maar niet van alle tanden en kiezen. Een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat (kunnen) worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen. Bruggen, kronen en implantaten niet; die zitten vast in de mond.